Explore the North och Strycksele

Kundreportage Explore the North

– Det började med att vi letade en husmodell som skulle uppfylla alla de krav vi ställde för att både kunna smälta in i miljön och sticka ut precis lagom. Våra gäster värdesätter vildmarken och dess äventyr men vill samtidigt bo bra, säger Johan Väisänen, en av ägarna till Explore the North.

Företaget som finns beläget i byn Kangos – 150 km norr om Polcirkeln – erbjuder vildmarksäventyr och har både stugor, hotell och restaurang i sitt utbud.

– Vi ville satsa ytterligare på vårt koncept, och efter att ha utvärderat ett antal leverantörer med dess alternativa lösningar på hus gjorde vi vårt val vilket för oss föll på Jörnträhus.

– I slutet av juni bestämde vi oss för att bygga tre stycken parhus av modellen Strycksele, ett prefabricerat blockhus där vi endast gjort smärre justeringar från originalet. Två veckor senare var rummen förbokade med start från 1:a december. Med en så snäv tidsplan har man inte många husleverantörer som kan leverera utan kompromisser, säger Johan.

Idag står de tre husen färdiga och på plats. Gästerna under december månad var de första som kunde avnjuta den speciella atmosfär man bjuds på i Särkimukka, vare sig man befinner sig ute eller inne.

– Upplägget med kompletta byggsatser passade oss perfekt eftersom vi och våra lokala byggare kunnat fokusera på att bygga snabbt och effektivt istället för att ständigt komplettera med material från bygghandeln.

De prefabricerade blockhusen har haft en makalös passform och våra tidsplaner har hållit säger Johan. Vid vår planerade expansion med 6-8 hus under kommande säsong är naturligtvis Jörnträhus med som ett givet val.

Läs mer om företaget på:
www.explorethenorth.se

Husmodellen Strycksele

Explore the North utgick från denna husmodell när de skräddarsydde deras hus.