fbpx

Nicolina och Pers byggresa

Kundreportage Bergsholmen

Det är för familjen och framtiden vi bygger, så det är viktigt att alla är delaktiga.

Att skapa sitt alldeles egna hus utifrån sina egna idéer är mångas önskedröm. För Nicolina och Per Boström visade det sig bli mycket mer än så.

– Vi kollade på befintliga hus tidigare men hittade inget som vi föll för och gav nästan upp. Men när vi fick möjlighet att köpa en tomt vackert belägen vid Skellefteälvens mynning satte tankarna på ett drömhus igång på allvar, berättar paret.

Modern Västerbottensgård

Att det blev just ett Jörnträhus och dessutom i timmer beror väl mycket på att modellen Bergsholmen i stort sett redan var det hus de eftersökte, i grunden en klassisk Västerbottensgård men med ett modernt uttryck.

– En Västerbottensgård är på många sätt tidlös och förhoppningsvis kan det här huset gå i arv under flera generationer, säger Per.

– Det är för familjen och framtiden vi bygger, så det är viktigt att alla är delaktiga.

– Vi hade redan en klar bild på hur vi ville ha planlösningen och lade fram dessa idéer till Jörnträhus i ett tidigt skede för att kunna försäkra oss om att de var genomförbara.

– Att förslagen medförde att den ursprungliga modellen både töjdes och tänjdes i olika riktningar för att kunna tillgodose våra önskemål var en intressant process att få ta del av.

Vårt eget unika hus

Trots alla justeringar så bibehölls känslan av det ursprungliga Bergsholmen intakt och nu har de fått huset utformat precis som de önskat och hoppats på.

– Det som gör det extra speciellt för oss, samt en bekräftelse på att vi tillsammans skapat mer än vårt eget unika hus, är det faktum att ”vårt hus” nu även tar plats i Jörnträhus nya modellprogram 2018.

– Att vårt hus kan komma att ligga till grund för andra familjers drömhus är inget annat än en trevlig bonus, säger Nicolina.

Inflyttning till våren

Bygget av Bergsholmen kommer att uppföras under slutet på 2017 och inflyttning sker våren 2018.

Följ gärna familjen Boströms engagerande byggresa på www.instagram.com/bostromsjorntrahus

Husmodellen Bergsholmen

Familjen Boström utgick från denna husmodell när de skräddarsydde sitt hus.

En tanke om “Nicolina och Pers byggresa

  1. Pingback: Fyra intressanta husvisningar – välkomna! – Jörnträhus

Kommentarsfunktionen är inaktiverad.