fbpx

Norrländsk kvalitet på platån

Bygga fritidshus Skarudden Familjen Nyhammar Villa Hus Boende Husbyggsats Jorntrahus Inspiration Kundexempel 2020 1
KUNDREPORTAGE / SKÄRUDDEN

– Många har kommenterat att vårt hus upplevs så rejält och att det ger en helt annan känsla än många andra fritidshus, säger Johan Nyhammar som bygger ett Skärudden med sin familj i Åsunden, Östergötland.

Tomten har ett unikt läge, på en platå på en bergssluttning med en fantastisk utsikt över sjön, men som också ställde krav på husets utformning. Johan och Katarina hade gjort en lista över förutsättningar och egna önskemål när de började söka husleverantör.

– Den här speciella utformningen med vinklar passade tomten perfekt. Jörnträhus var också väldigt snabba på att återkoppla till oss när vi skickade ut vår förfrågan, vilket vi uppskattade. Det var det första huset som skulle byggas i den här modellen, vi hade bara sett arkitektförslaget och det var många snygga lösningar. Vi anpassade köket och ändrade fönsterplaceringar för att få utsikt och rymd åt rätt håll, berättar Katarina.

»Vi ville ha en svensk hus­leverantör och ett hus byggt av svenska träd.«

Bygga fritidshus Skarudden Familjen Nyhammar Villa Hus Boende Husbyggsats Jorntrahus Inspiration Kundexempel 2020 11

ETT REJÄLT HUS

Paret hade inte möjlighet att titta på andra Jörnträhus innan de tog beslut om husleverantör och de överlät till andra att bedöma kvalitén på alternativen de valde mellan.

– Det blev bra. Det är svårt att se skillnaden innan huset står på plats. Vi har fått bekräftat från flera håll att det är ett gediget hus med en hög grundnivå. Vi kikade på mängder av hus innan vi bestämde oss och mot slutet stod det mellan Jörnträhus och en annan leverantör – vi valde modellen Skärudden från Jörnträhus.

NÖJDA MED KÖKET

Det är parets första husbygge och en viktig del i helhetslösningen, var köket från Electrolux.

– Vi hade inte fattat innan hur värdefull kontakten med Electrolux skulle bli. Köket är ett centralt men lite knepigt rum, de tog verkligen vara på det som vi ville ha och förfinade det utifrån sin erfarenhet och kompetens, säger Johan.

»Vi fattade inte innan hur värdefullt det var med en helhets­lösning.«

ENERGISMART VAL

– Vi ville ha en svensk husleverantör och ett hus byggt av svenska träd. Ett hus som är robust och rejält som ska fungera som fritidshus med åretruntstandard. Samtidigt ska det hålla över tid och vara bra ur ett energiperspektiv. Här skiljer sig Jörnträhus väldigt mycket, det blev tydligt jämfört med andra fritidshusleverantörer som ofta var enklare byggda, berättar Katarina.