fbpx

Rekryterar spetskompetens i tuff konkurrens

Jorntrahus nyhet Elin Skoglund Alma Sandqvist

Efter en rekordartad start på 2021 ska Jörnträhus rekrytera ett tiotal industriarbetare för att hantera den kraftiga orderingången. Bolaget har dessutom gjort klart med tre riktiga nyckelkompetenser på tjänstemannasidan:
– A-projektörerna Elin Skoglund och Alma Sandqvist är redan igång och efter sommaren ansluter Elin Nilsson som projektledare. Det känns bra att vi kan rekrytera exakt den specialistkompetens vi behöver, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

Redan första kvartalet 2021 hade Jörnträhus en orderingång för helåret på 63 miljoner kronor – mer än under hela 2020. Investeringar görs nu för att utöka produktionskapaciteten och det genomförs rekryteringar av fler industriarbetare. Mikael Lindberg berättar:
– Vi har redan anställt ett antal industriarbetare från byarna runt Jörn, vilket känns bra eftersom vi gärna bidrar till sysselsättning i närområdet och vi kommer att fortsätta rekrytera. Bland ansökningarna har vi flera erfarna husbyggare som tidigare har arbetat på Derome i Byske och det är så klart positivt om vi kan erbjuda dem nya jobb.

”Vi tyckte att de var bäst helt enkelt”
Dessutom förstärker alltså Jörnträhus sitt team på tjänstemannasidan med Elin Skoglund, Alma Sandqvist och Elin Nilsson.
– Konkurrensen om kvalificerad personal är tuff och vi är oerhört glada över att ha lyckats knyta till oss tre nya medarbetare som vi tror starkt på. Att det sedan är just tre tjejer som vi har anställt är en bonus, eftersom vi har en målsättning att få en jämnare fördelning vad gäller både ålder, bakgrund och kön. Däremot hade just det inte något att göra med de här rekryteringarna, utan de har fått sina jobb eftersom vi tyckte att de var bäst helt enkelt, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

Alma Sandqvist är 26 år och kommer närmast från en tjänst som byggnadskonstruktör på WSP Skellefteå. På Jörnträhus arbetar hon sedan en dryg månad som A-projektör och konstruktör.
– Jag har ju pluggat till civilingenjör på LTU med inriktning på arkitektur och därför var det lockande att få jobba med både arkitektur och konstruktion. Speciellt på ett företag som är i en så expansiv fas som Jörnträhus är, säger Alma Sandqvist.

Elin Skoglund är 23 år och avslutar snart utbildningen ”Träbyggnadsprojektör Hållbart Byggande” på YrkesAkademin i Skellefteå. Hon har redan jobbat en dryg månad på Jörnträhus parallellt med studierna och när utbildningen är klar i slutet av maj ska hon jobba fullt ut som A-projektör.
– Jag är glad att få chansen att visa framfötterna och börja med det yrket jag utbildat mig till, inom ett område jag verkligen tycker om. Här på Jörnträhus får jag chansen att förverkliga människors husdrömmar, vilket har varit min målsättning under hela skoltiden, säger Elin Skoglund.