fbpx

Snabbt och smidigt när Contractor kör med Jörnträhus PRO

Jorntrahus PRO Contractor prefabricerade byggdelar flerfamiljshus stugbyar skolor servicebyggnader webb

Jörnträhus PRO ett koncept med prefabricerade byggdelar för alltifrån flerfamiljshus och stugbyar, till skolor och andra servicebyggnader. Förutom att Jörnträhus PRO säljs till externa byggföretag och entreprenörer, används det även i flera av Contractors egna projekt då Jörnträhus är en del i Contractor koncernen. Två aktuella projekt där de används är på de nya kontoren vid psykiatrin på Skellefteå lasarett och ett nyproducerat LSS-boende med sex lägenheter i Ersmark utanför Umeå.

Magnus Prejner som är platschef för projektet i Ersmark berättar:
– Jag tycker att konceptet med att beställa färdiga väggblock och takstolar fungerar riktigt bra. Istället för att bygga egna block levereras de nu med färdig lockpanel, där vi bara behöver komplettera vid skarvarna och måla rätt kulör.

Blocken är smidiga att lyfta på plats, vilket är positivt eftersom vi snabbare får ett tätt hus.

Vilka är de största fördelarna som du ser det?
– Blocken är smidiga att lyfta på plats, vilket är positivt eftersom vi snabbare får ett tätt hus. Dessutom är byggtiden lite kortare, med resursmässigt samma förutsättningar som om vi hade byggt allt på plats. Själva kvaliteten skulle jag säga är likvärdig, men det är så klart ännu enklare att enskilda detaljer blir snygga när de görs i fabrik.