fbpx

Släkten blev större – mer ytor krävdes

Timmerhus byggsats Lindliden XXS från Jörnträhus - husbyggsats - Ett timrat fritidshus – en husmodell som uppfyller samtliga minimumkrav gällande ytor och utrustning för två personer

Kundreportage Lindliden XXS Loft

När Britt-Ingers son Linus med familj utökats med ytterligare en generation kändes den ursprungliga fjällstugan i Hemavan i minsta laget.

– Det började väl egentligen med att vi funderade på ett Attefallshus med loft, samtidigt kände vi att ett något rymligare alternativ vore bättre som extrastuga på tomten. När släkten blir större krävs helt enkelt ytterligare utrymmen, inte minst för de som har små barn, säger Britt-Inger Edström.

Spegelvänt + loft

Diskussionen om att förse Lindliden XXS med ett loft tog projektet snabbt framåt och i början av mars 2018 fanns ritningsförslaget framtaget från Jörnträhus.

– Vi spegelvände mer eller mindre endast det första förslaget för att känna att detta passar oss perfekt, säger Linus.

– Nu när huset är klart kan man säga att det vida överträffar vår förväntan, det blev mycket rymligare än vi först trodde samt att byggnationen gått bättre än vi vågat hoppas på, berättar Linus.

Till deras hjälp med bygget har goda vänner i byggbranschen fått lägga lite timmar tillsammans med deras egen tid. Att de nu vid årsskiftet kan bo i huset som så sent som i mars endast var ett ritningsförslag känns häftigt.

Inte minst kompisarna på de lokala byggfirmorna ser fram emot att nästa Lindliden ska uppföras i deras geografiska närhet.

Kul att få bidra och utöka modellprogrammet

– Att varianten med loft hamnat i Jörnträhus standardprogram betyder väl att vårt förslag om ett timmerhus med loft i denna storleksklass var berättigat, det är kul att ha kunnat vara med och påverkat utformningen så även andra kan ta del av den modell som blivit vår favorit, säger Linus.

Husmodellen Lindliden

Familjen Edström utgick från denna husmodell när de skräddarsydde sitt hus.

Här ser ni planritning över loftet – den mindre bilden – och den större bilden är bottenplan. 

Planritning Timmerhus byggsats Lindliden XXS från Jörnträhus - husbyggsats - Ett timrat fritidshus – en husmodell som uppfyller samtliga minimumkrav gällande ytor och utrustning för två personer