fbpx

Isländsk camping väljer Jörnträhus

Strycksele parhus 200HD utan skiljevägg ver2

I dagarna har ett Strycksele parhus i storblock med byggyta på hela 230 m² levererats till Island. Köparen är Ingibjörg Sigurðardóttir som tillsammans med sin kollega Audur Fridgerdur Halldórsdótti driver en camping med tillhörande kaféverksamhet.

Att Ingibjörgs val föll på ett Jörnträhus beror mestadels på att hon redan 2001 köpte ett timrat Jörnträhus och alltid varit fantastiskt nöjd över detta. Det nya parhuset kommer att nyttjas som permanentbostad.

Fördelen med blockhus är den snabba monteringstiden vilket tilltalar köparna då årstiderna kan vara lynniga i det öppna landskap som huset placeras på. Det har varit ett nära samarbete mellan Jörnträhus konstruktörer, köparens entreprenör och kvalitetsansvarig, för att säkerställa inte minst vindlaster och förankringar på detta standardhus.

Byggsatsen fraktas med containrar sjövägen vilket också ställer ytterligare krav än normalt men allt har löst sig väldigt enkelt och byggsatsen är på väg mot Island.

Redan nu har Jörnträhus mottagit ytterligare intressanta förfrågningar på husbyggsatser till det närliggande området vilket känns väldigt positivt.

Som ringar i lavan sprids Jörnträhus namn över Island!