fbpx

Jörnträhus stärker upp med ny konstruktör

FB LI

Som ett led i den expansionsfas vi genomför med ny produktionslina och den kraftiga orderingången som årskiftet bjudit på har vi på Jörnträhus fokuserat hårt på att hitta och knyta till oss kvalificerade medarbetare som vill hjälpa oss på den här resan. Bara de senaste månaderna har vi lyckats rekryterat ett tiotal industriarbetare och tjänstemän till vår produktion och senast in är Gustav Fahlgren i rollen som konstruktör.

Gustav Fahlgren, 29 år, hade studerat klart i Uppsala och jobbade som snickare på Contractor när han kom i kontakt med vår vd Mikael Lindberg i somras. Gustav, som känt en tid att han velat testa något annat och skulle passa bra på Jörnträhus, erbjöds därför möjlighet att byta yrkesroll och arbetsgivare.

– Det finns flera fördelar med att Jörnträhus är i samma koncern som Contractor. En av de största är att vi kan “låna” kompetenta medarbetare från varandra. På så sätt kan våra gemensamma medarbetare ständigt utvecklas i nya roller eller på nya orter och fortfarande bli kvar inom koncernen istället för att de ska söka sig till något helt annat. Det är en win-win-situation som gynnar alla, berättar Mikael Lindberg.

Nu är Gustav en av fyra konstruktörer som förverkligar husdrömmar från vårt Skellefteå-kontor.

Berätta Gustav, hur känns det att börja på Jörnträhus?
– Det känns jätteroligt och väldigt lärorikt. Den här rollen är ny för mig så det finns mycket att lära på en och samma gång, men det hjälper lite att jag har erfarenhet av att jobba med hantverket sen innan. Och det är kul att få göra något annat.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Då är jag oftast ute i naturen. Sen tränar jag rätt mycket, spelar en del bollsporter och hänger med mina kompisar och gör såna saker.

Har du någon okänd talang som vi kommer få ta del av här framöver?
– Oj, ingen aning! Ingen som jag hittat än så länge. Men jag kanske hittar någon oväntad fallenhet här på jobbet, vem vet!

Vi hoppas! Sista frågan och kanske den viktigaste: Om du hade en superkraft. Vilken skulle du önska att det var?
– Superstark. Det skulle vara så praktiskt!