fbpx

Contractor och Jörnträhus tillför ännu fler bostäder i Kåge

Koncepthus Loftgången Lägenheter Birkarlen Kåge 2

Contractor har fått klartecken för ännu ett stort bostadsprojekt i Kåge som går under namnet Birkarlen och kan ge ca 200 lägenheter men i ett första skede gäller det ett bygglov för 80 lägenheter. Sedan tidigare har man fått i uppdrag att bygga kvarteret Kvarnbacken åt Skebo med cirka 70 hyresrätter med koncepthuset Loftgången från Jörnträhus.

Kvarteret Birkarlen är ett samarbetsprojekt med Contractor Holding som beställare, Contractor bygg Skellefteå som står för bygget, samt Contractor Mark som gör alla markarbeten och vi på Jörnträhus som utvecklat den här hustypen och prefabricerar husbyggsatserna i våra fabriker i Jörn.

Även denna gång föll valet på vårt koncepthus Loftgången som våra duktiga konstruktörer har utvecklat. Hustypen har visat sig vara intressant för den här typen av projekt då det går att få en bra mix av olika storlekar på lägenheterna, i det här fallet kombineras 1:or, 2:or och 3:or i husen. Det känns bra att vi kan vara med och bidra till att förbättra bostadsmarknaden i det expansiva Skellefteåområdet, säger Jörnträhus vd, Mikael Lindberg.

– Det är ett riktigt spännande projekt att få genomföra och extra kul att hela Contractorlinan är inblandad. Det jobbas på att hitta en fastighetsägare som köper fastigheterna av oss, till dess binder det upp ganska mycket pengar men vi ser positivt på en lösning. Många har varit intresserade av marken som egentligen var tilldelat Skidstahus men som inte kommit till skott. Så när vi kunde vara handlingskraftiga och snabba och lämna in bygglovshandlingar redan före semestern blev fick vi marktilldelningen av kommunen, säger Contactors projekteringsansvarige Mats Håkansson.

Nu startas arbetet upp med att projektera bygglovet för nästa etapp och då kan projektet växa till ca 200 lägenheter i en flerstegsraket.

Läs hela pressreleasen här.