fbpx

Kompisarna byggde parhus i Idre

Fritidshus Parhus Husbyggsats Jorntrahus Kundexempel Fjallboheden Parhus Idre 2021 02 7
KUNDREPORTAGE / FJÄLLBOHEDEN PARHUS

Att inte stirra sig blind på offerten utan verkligen sätta sig in i vad man får, det rådet vill Mikael Svensson skicka med till andra köpare.

– Det skrämde oss först att offerten var en halv miljon högre än från andra fritidshusleverantörer. Men det vi fick är så komplett och gediget och blev inte dyrare i slutändan, utan snarare billigare, säger Mikael som byggt ett Fjällboheden parhus i Idre.

Mikael har känt till Jörnträhus sedan 1989 då hans föräldrar byggde sitt hus, och även då var familjen med i Jörnträhus katalog. Det som avgjorde valet av husleverantör även denna gång var en känsla av genomgående hög kvalitet och den kompletta lösningen.

– Den roligaste delen i hela byggprocessen var att se väggelementen resas och passa ihop så bra som de gjorde. Vi blev extremt imponerade av hur millimeteranpassat allting var, allt passade ihop perfekt, berättar Mikael.

»Vi blev extremt imponerade av hur millimeter­anpassat allting var.«

BYGGT MED SIN KOLLEGA

När Mikael och hans kompis Kenneth hörde om andra som byggt fritidshus i Idre, blev de själva sugna på att bygga. De hittade två smala tomter bredvid varandra och den bästa lösningen blev ett parhus som sträckte sig över två fastigheter.

– Vi hade en idé om att det skulle vara kostnadseffektivt att bygga ett parhus tillsammans. Och det var det. Det var dessutom väldigt roligt, vi började montera på en tisdag och på torsdagen klockan 20.00 var det tätt hus. Vi var tre stycken vid resning, vi två och ytterligare en kompis som hjälpte till – och vi är vänner allihopa än idag, säger Mikael och skrattar.

NÖJDA HYRESGÄSTER

Mikael och Kenneth ville ha ett traditionellt fjällhus och var överens om vad det innebar och i vilken stil det skulle vara. De fastnade för Fjällbohedens parhus med stora glaspartier som låter landskapet utanför få ta plats. De ville att huset skulle fungera både för dem själva men också för uthyrning.

– Vi ville ha fyra sovrum varav två med dubbelsäng. En stor hall var viktig, som skulle rymma pjäxor och skidkläder för åtta till tio personer. Vi har fått många positiva synpunkter från våra hyresgäster, att de gillar planlösningen och att det är ett gediget hus som är enkelt att bo i, säger Mikael.

»Det var precis så roligt som jag hoppades! Inte alls så jobbigt som jag befarat.«

SNABBT OCH ENKELT

– Processen att välja husmodell med Jörnträhus gick fort, vi skickade en förfrågan en söndag kväll och vi fick snabbt svar att de ville lämna förslag och kunde göra de anpassningar vi önskade. De var extremt snabba och visade intresse för vårt projekt. Innan veckan var slut hade vi ett förslag hos oss som också blev det vi körde på sedan. Det var faktiskt det första förslaget som blev det slutliga, det var bara ett fönster som togs bort, säger Mikael.

Mikael berättar att de fick en bra uppfattning av Jörnträhus redan från början och vill skicka en hälsning till alla som står i startgropen att börja bygga.

– Det var precis så roligt som jag hoppades! Och inte alls så jobbigt som jag befarat, säger Mikael.