fbpx

Välkommen Mariana – vår nya projektledare

Mariana Engman projektledare Jorntrahus Valkommen

Mariana Engman är ny projektledare på Jörnträhus och kommer i sitt jobb att stärka upp och tydliggöra vår leveransprocess. Hon har tidigare arbetat som konstruktör och uppdragsledare på WSP.

Vad lockade dig att söka jobbet?
– Det lät som en spännande roll på ett intressant företag som är på väg framåt. Jag har varit länge på WSP och ville testa något nytt. På Jörnträhus får jag en helt ny roll som jag får vara med och utforma själv, det känns väldigt inspirerande.

Vilka är dina arbetsuppgifter som projektledare?
– Jag samordnar och tar helhetsgrepp om projekten. Ser till att vi levererar det vi ska i tid och får betalt för det. Meningen är också att det ska bli tydligare för våra kunder. Jag blir deras kontakt och fördelar sedan ut jobb i organisationen.

Du har arbetat i 13,5 år som konstruktör och uppdragsledare inom konstruktion på WSP. Vad tar du med dig därifrån i din nya roll på Jörnträhus?
– Min erfarenhet som konstruktör innebär att jag har ett tekniskt kunnande som jag kommer ha stor nytta av på Jörnträhus. Sedan har jag jobbat med uppdragsledning och där ingår det mycket samordning och kontakter med konsulter och beställare, arbetsuppgifter som tangerar det jag ska göra som projektledare nu. Det som är en skillnad på Jörnträhus är att jag får vara med hela vägen från det att ett uppdrag sålts in tills att hela bygget är klart. Det känns roligt!

Vilka är dina första projekt?
– Jag jobbar just nu med Kvarnbacken och Birkarlen i Kåge. Inom kort blir jag även involverad i Sidsjöängen i Sundsvall där vi bygger radhuslägenheter.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Umgås med familj och vänner. Jag och min sambo har två döttrar, 7 och 10 år gamla. Vi gillar att resa, både i Sverige och utomlands. På vintrarna åker vi gärna slalom i Åre och Hemavan. Nu i vår ska vi bygga om huset, så det blir fullt upp med det.