fbpx

Deras anpassningar skapade en ny husmodell

Fritidshus Björkdal L Jörnträhus Kundreportage deras anpassningar skapade en ny husmodell 0

Kundreportage Björkdal L

För Joacim och Maria var valet av timmer eller blockhus inte av någon större betydelse när de började se sig om efter ett fritidshus. Däremot visste de vilken husmodell de ville bygga på sin fantastiska tomt ute i havsbandet, en Fura L, vilket var ett knuttimrat fritidshus.

– Modellen hade i stort sett allt vi önskade, inte minst loftet där våra två döttrar kunde få var sitt sovrum och vi såg även plats för ett litet ”allrum” med absolut bästa tänkbara utsikt för dem, säger Maria.

Men sedan kom idéerna om ett ökat ljusinsläpp i allrummet samt ytterligare maximerat glasparti på gaveln vilket plötsligt satte käppar i hjulet.

Ett knuttimrat hus har vissa begränsningar rent konstruktionsmässigt, om man ”plockar bort” för mycket av de bärande väggarna och ersätter dessa med väldigt stora glaspartier kan det uppstå problem.

Vanligtvis finns lösningar och så även i detta fallet.

SNAPSHOTS FRÅN HUSBYGGET

Klicka för att zooma in

Ett betydligt modernare uttryck

Nu ritades huset om för att anpassas till storblockskonstruktion vilket löste problematiken med de stora fönsterpartierna.

– Vi fick även in den planlösning vi önskade för loftet vilken varit den del döttrarna varit den drivande kraften bakom eftersom det var deras del av huset, säger Joacim.

Med tillval på ytterfasaden av 300mm breda limträpaneler samt ett trendigare tak från Plannja fick nu huset även ett betydligt modernare uttryck än det ordinarie timmerhuset vilket passade familjen perfekt.

Fantastiskt läge

Husbyggnationen är nu inne i slutfasen där insidan skall färdigställas men redan nu kan man känna husets personlighet vilket naturligtvis avspeglar Joacim och Marias önskan om ett personligt utformat hus.

Det känns verkligen som vårt eget hus avslutar Maria, de besökare som vi haft hittills under byggtiden tycker dessutom att vi har gjort några smarta anpassningar som verkligen lyfter husmodellen som helhet.

Att huset, vid namn Björkdal, dessutom tog plats som en standardmodell hos Jörnträhus är ett riktigt gott betyg.

Jörnträhus Björkdal interiör - husbyggsats - fritidshus - villa

Husmodellen Björkdal

Joacims och Marias anpassningar skapade denna husmodell.