fbpx

Från Alperna till fritidshus i Bruksvallarna

Fritidshus Strycksele XL Loft husbyggsats Jörnträhus Kundreportage Christian och Therese skoter 1

Kundreportage Strycksele XL Loft

– Att det blev i Bruksvallarna vi valde bygga vårt fritidshus var absolut inte planerat, vi hade inga tankar på ett fritidshus över huvud taget, säger Christian och Therése Lindblad.

– När våra bekanta bad oss komma och åka skidor i Funäsfjällen kändes det långt ifrån den skidåkning i Alperna vi vanligtvis roat oss med, men vi provade och föll direkt för området och dess möjligheter, fortsätter Christian.

Det är inte bara skidåkningen i pisten som lockar, att vintertid gå på tur eller köra snöskoter avlöses sommartid av både vandringar eller utflykter på mountainbike, med andra ord ett bra ställe för den som önskar ett aktivt friluftsliv.

FANTASTISKT LÄGE

Christian och Therése Lindblad fick tips om en ledig tomt i Bruksvallarna, besökte tomten och affären var i hamn inom en vecka.

– Det gick snabbt efter det att vi såg tomten och dess fantastiska läge, absolut inget beslut att fundera länge över, förklarar Therése.

Vilket hus som skulle uppföras fanns det dock ingen tanke på, första idén var ett Attefallshus för att kunna snabbt komma igång vartefter man kunde ”känna efter” vilka behov man hade och inte minst kanske spara ihop till en större nybyggnad.

Idén förkastades då man plötsligt inser att detta kommer försena huvudbyggnaden med ett antal år – så de började se sig om efter en passande husmodeller.

KLASSISK FJÄLLSTUGA

Att valet föll på Jörnträhus beror mycket på att vi tilltalades av utseendet samt möjligheten att påverka planeringen på huset.

– Att vi dessutom fick ett oerhört professionellt och engagerat bemötande av Jörnträhus representant Owe Korsgren gjorde valet lätt, säger Christian.

Strycksele var den modell som fångade vårt intresse direkt.

– Strycksele var den modell som fångade vårt intresse direkt, att vi sedan vandrade från den mindre till den större modellen och slutligen fastnade för den största varianten med loft berodde nog på att möjligheten till ett antal extra sovplatser samt två duschar fanns som kunde erbjudas familj och tillresta vänner, fortsätter Christian.

– Vi ville ha en riktigt klassisk fjällstuga, därför valde vi att förse vårt hus med huggen timmerpanel och massiva knutar, att detta i grunden är ett blockbyggt hus kan man däremot inte se, förklarar paret Lindblad.

För att förstärka den genuina känslan valdes även den huggna timmerpanelen till insidan av huset vilket visade sig bli en fullträff.

GJORT MYCKET SJÄLVA

– Mycket av det invändiga arbetet har vi gjort själva, att t ex måla och lasera den grova timmerpanelen är något som tagit tid men som vi idag tycker oss vara väldigt duktiga på, säger Therése.

Huset lyser vitt och inbjudande där det står i fjällsluttningen – men kulören kommer skifta inom kort. Byggsatserna från fabriken levereras grundmålade i vitt men redan till våren kommer huset att skifta till svart fasad med vita foder och tillhörande detaljer, måleriarbetet är med andra ord inte helt slutfört för familjen Lindblad.

Jörnträhus levererar kompletta byggsatser där även kök och vitvaror ingår. Med ett antal handplockade underleverantörer garanteras en slutprodukt där den höga kvalitetsnivån som konceptet utlovar även uppfylls.

Strycksele XL med Loft – fritidshus, hus, villor – flexibla byggsatser från Jörnträhus

Husmodell Strycksele XL Loft

Familjen Lindblad utgick från denna husmodell när de skräddarsydde sitt fritidshus.