fbpx

Byggare uppskattar Jörnträhus

Fritidshus Husbyggsats Jorntrahus Kundexempel Fura Furuogrund Idre Byggforetag Fredrik Morgan Bygg 8
REPORTAGE / BYGGARNA I IDRE

– Jag blev förvånad över passformen, att det var så genomtänkt. Det är ett riktigt smidigt system att bygga med, säger Fredrik Holmström, vd på Fredrik & Morgan Bygg i Särna och Idre.

– Alla leverantörer har ju lite olika lösningar men våra snickare sa att byggsatsen från Jörnträhus var över förväntan. Passformen var väldigt bra, berättar Fredrik som också är ute och bygger när det finns tid.

Han har monterat både knuttimrade modeller och hus i storblock från Jörnträhus åt kunder och märker att fler och fler tänker på framtiden vid bygget av sina fritidshus. Han har t ex märkt att många tänker ett extra varv runt energilösningar, som exempelvis solpaneler redan innan byggfasen, då taket måste klara tyngden från både paneler och den rika snömängd som kommer i fjällen.

– Man märker också att fler installerar laddstolpar, även fast de inte har elbil just nu. Det verkar som att man tänker ett steg fram, för framtiden.

»Det är ett riktigt smidigt system att bygga med.«

Fritidshus Husbyggsats Jorntrahus Kundexempel Fura Furuogrund Idre Byggforetag Fredrik Morgan Bygg 12

VIKTIGT MED SORTERING OCH ÅTERVINNING

Själva byggandet har inte förändrats så mycket över tid men det har arbetet med sortering och återvinning som nu är en del av vardagen.

– Det är samma slit att bygga, nu som då. Förr återvann man inget men idag så sorteras och återvinns det mesta av spillmaterialet, berättar Fredrik.

Fritidshus Husbyggsats Jorntrahus Kundexempel Fura Furuogrund Idre Byggforetag Fredrik Morgan Bygg 1

»Vi skulle gärna bygga ännu fler Jörnträhus.«

REJÄLT OCH ENKELT

Fredrik och hans kollegor trivs med uppdragen att montera och bygga Jörnträhus då de uppskattar enkelheten och att det är så rejält. Jörnträhus har en säljare på plats i Idre så det är lätt att få kontakt både för byggare och kunder.

Många som ska bygga fritidshus vill ofta göra så mycket arbetet som möjligt själva.

– Det är många som vill göra mycket själva, även om de inte riktigt kan allt. Det förstår vi, för det är kul att bygga, men gör man fel så kan det bli ganska dyrt att rätta till. Och tyvärr så tror många att de ska hinna mycket mer än de faktiskt gör. I slutändan lejer många ofta bort allt ändå, för det tar tid att bygga, berättar Fredrik och tillägger;

– Vilket vi uppskattar förstås. Vi skulle gärna bygga ännu fler Jörnträhus!

Fritidshus Husbyggsats Jorntrahus Kundexempel Fura Furuogrund Idre Byggforetag Fredrik Morgan Bygg 4