fbpx

Jörnträhus populära i byggbranschen

Jörnträhus Montage Husbyggsats Byggsats Entreprenad Byggföretag 1

Det är som bekant väldigt positiva tongångar på Jörnträhus just nu, med en orderingång under 2021 som verkligen imponerar. Något som är bra att känna till att det inte bara är vår koncernmoder Contractor som monterar våra husbyggsatser, utan även ett flertal andra byggföretag i regionen.

– Vi tycker att det är oerhört roligt att det finns så många byggföretag utöver Contractor som har entreprenader på våra projekt. Det är säkert fem byggföretag bara här i Skellefteå som monterar våra hus och det kommer hela tiden fler, berättar Jörnträhus vd Mikael Lindberg som fortsätter:
– Vi har ett fint nätverk av entreprenörer i många delar av landet. Så även om vi inte utför några montage själva så brukar det gå bra för våra kunder att själva hitta duktiga lokala byggentreprenörer som kan lösa montaget av huset på orten.

»Vi har ett fint nätverk av entreprenörer i många delar av landet.«

Fritidshus Strycksele XL Loft husbyggsats Jorntrahus Kundreportage Byggnation Fonster Bygg 1

SOM ATT BYGGA MED LEGO

En förklaring till det stora intresset för husbyggsatser kan vara att det är så många byggföretag som har mycket att göra. Med den resursbrist på snickare som det finns i regionen är det fler som ser positivt på att lära sig att montera husbyggsatser.

– Montaget går ju mycket fortare när husen kommer i block i stället för att bygga med lösvirke, så det är säkert en faktor som spelar in. Dessutom har jag fått väldigt positiv återkoppling kring passformen när jag har gjort platsbesök på byggarbetsplatserna. Vi får mycket beröm för de snäva toleranserna, där upplevelsen är att det verkligen är som att bygga med lego. Det hänger såklart ihop med industritillverkningen i Jörn, som gör att vi kan nå helt andra toleranser än när det byggs på plats, säger Mikael Lindberg.

»Montaget går mycket fortare när husen kommer i block i stället för att bygga med lösvirke.«