fbpx

Jörnträhus levererar till 8 radhus med takterass i Sundsvall

Nyhet sundsvall

Contractor Sundsvall tecknade precis innan semestern ett avtal för ett riktigt stort uppdrag åt beställaren Hedern Fastigheter. Totalt ska 24 nya radhus byggas i Sidsjö, just sydväst om Sundsvall, i en affär som är värd drygt 61 miljoner kronor.

Först ut är 16 radhus som ska byggas inne i en stor betongbyggnad, som eftersom den är kulturmärkt får den inte ändras i sin yttre design. Därför har byggnaden blåsts ut invändigt, för att göra utrymme för de radhus som Contractor ska bygga med start efter semestern.

Parallellt med detta projekt, men med senare byggstart, ska även åtta helt nybyggda radhus uppföras av Contractor i samma område. Dessa radhus är fördelade på två huskroppar, som byggs i block och levereras av oss på Jörnträhus.

– Vi är övertygande om att denna boendemiljö kommer att vara tilltalande för många, säger Anders Rönnqvist verksamhetschef på Hedern Fastigheter.

De 16 radhusen som uppförs i den befintliga byggnaden ligger på ca 100 kvm vardera och ska vara klara för inflyttning i oktober 2022, medan de åtta helt nybyggda är på ca 136 kvm och ska vara färdiga i slutet av november samma år. Men redan nu går det att göra en intresseanmälan hos mäklaren Bjurfors.

– Känslan är att intresset kommer att vara stort, bland annat med tanke på läget. Det är nära in till centrala Sundsvall och de boende kommer att få en fin utsikt över Sidsjön. De helt nybyggda radhusen placeras bakom den befintliga byggnaden, men har takterrasser så att även de boende i dessa har utsikt över sjön. Dessutom byggs det inte så mycket radhus här i Sundsvall, vilket gör projektet extra intressant. Sundsvalls kommun har också en målsättning att det ska skapas 5 000 nya arbetstillfällen inom några år och då kommer det att krävas att det byggs ännu fler bostäder. Där vill vi på Contractor fortsätta bidra till en positiv utveckling, avslutar Stefan Rex.

– Självklart är vi stolta över att få vara med och leverera våra prefabricerade husbyggsatser till ett så exklusivt projekt i det här häftiga läget. Det kommer att bli grymt bra, det är jag helt övertygad om, avslutar Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

För mer information

Mikael Lindberg, vd Jörnträhus
Telefon: +46 70-343 01 98
E-post: