fbpx

Full fart på byggandet av fritidshus i Idre

Fritidshus hustillverkare byggsats Idre Strycksele Jorntrahus 2022 1 webb
REPORTAGE / IDRE

Våra husmodeller är populära i skidorten Idre i Dalarna – från senhösten fram till vecka 12 levereras nio hus. Det handlar om allt från modellerna Strycksele och Björkdal till kundspecifika hus. Majoriteten är fritidshus men två ska användas som permanenta boenden.

– Husen såldes redan för ett år sedan och den stora efterfrågan av våra modeller håller i sig, vilket naturligtvis är glädjande. Förutom dessa, är ytterligare fem suterränghus beställda och fem till är på gång, säger Ola Jonsson, säljare för Jörnträhus, som är stationerad i Idre.

Han berättar att det är en positiv anda i hela Idrefjällen-området nu och att det släppts många nya tomter den senaste tiden.

– Det är bra att finnas på plats och ha lokal förankring. Vi har också ett jättebra samarbete här med entreprenören Fredrik & Morgan Bygg som även ansvarar för alla underentreprenörer, som exempelvis el och VVS, när husen byggs.

»Vi levererar kvalitet och det uppskattar även hantverkarna.«

Reportage Jörnträhus Idre Fjäll Skicross 2020 fritidshus fjällstuga boende Idre husbyggsats husleverantör säljare Ola Jonsson webb 0022 ver2

MEDVIND FÖR JÖRNTRÄHUS I OMRÅDET

Ola Jonsson känner rejäl medvind för Jörnträhus i området och tror att de hus som nu uppförs kommer att ge ringar på vattnet i form av fler affärer de närmaste åren.

– Husen som nu byggs kommer att bidra till ökad efterfrågan i år och nästkommande år. Jörnträhus har attraktiva hus som passar utmärkt i fjällmiljöer. Vår främsta konkurrensfördel är vår höga kvalitet samt att vi lokalt finns på plats. Att vi är flexibla och bra på att tillmötesgå kundens önskemål hjälper också till, några av våra nuvarande standardmodeller har faktiskt uppkommit direkt från kundspecifika idéer.

Eftersom Ola Jonsson är bosatt på orten hör han också hur snacket går bland hantverkarna och mun till mun-marknadsföringen ska inte underskattas.

– Vi levererar kvalitet och det uppskattar även hantverkarna. De är nöjda och tycker att vi levererar gedigna hus.

Fritidshus hustillverkare byggsats Idre Strycksele Jorntrahus 2022 2 webb