fbpx

Riktig kvalitet kommer från Jörn

Niclas Burstrom Skelleftea AIK Jorntrahus Kundreportage Strycksele Villa Boende Hus Byggprojekt Husbyggsats 2020 B2200 14
KUNDREPORTAGE STRYCKSELE

– Jörnträhus var det första vi kollade på. Det kändes rätt då jag är från Jörn och vi snabbt hittade en husmodell som vi blev nöjda med, säger Niclas Burström som byggt ett Strycksele i Boviken, Skellefteå.

 
Niclas och Jenny skulle inte ändra någonting om de fick göra om hela byggprocessen igen.

– Strycksele blev precis som vi ville ha det både till utseende och planlösning. Vi valde dock att göra en liten ändring som passade oss. Vi tog bort ett sovrum och placerade en tvättstuga där. Sedan skapade vi en klädkammare med ingång från sovrummet där tvättstugan låg på ursprungsritningen, berättar Niclas.

»Vi skulle inte ändra någonting om vi fick göra om hela processen igen.«

BOR PERMANENT

På tomten i Boviken stod tidigare en äldre stuga. Läget är lite privat med några få grannar och utsikt mot skogen. Niclas och Jenny bodde i stugan i fyra somrar innan de bestämde sig för att bosätta sig där permanent, men då i en nyproduktion.

– Vi bodde här varje sommar i fyra år. Vi visste att det var just här vi skulle bygga vårt hus. Processen tog ungefär 2,5 år från det vi bestämt oss tills huset var färdigt. Det är så många val och jag var borta i perioder, berättar Niclas som spelar hockey i SHL med Skellefteå AIK till vardags och dessutom är landslagsmeriterad.

I hans frånvaro har pappa Tobbe varit stand in och hållit koll på bygget.

KONTAKTEN TOP NOTCH

Pappa Tobbe som är handlare tycker att det är viktigt att handla lokalt – men vill såklart inte tulla på kvalité och flexibilitet. De har av den anledningen aldrig diskuterat någon annan leverantör än Jörnträhus. Tobbe har tidvis haft ett stort engagemang i bygget och beskriver kontakten med Jörnträhus som ”top notch”.

– Kontakten har varit top notch i min värld. Jag är supernöjd. Det har inte varit några problem. Är det någon fundering så löser man det. De som jobbar på Jörnträhus är bra människor som bygger rejäla hus, säger Tobbe.

»De som jobbar på Jörnträhus är bra människor som bygger rejäla hus.«

MÄKTIG RESNING

– När huset kommer i block och lyfts på plats med den stora kranen, så går det ganska fort. Det är mäktigt. Det går snabbt att få skalet tätt, sen är det ju ett antal hundra timmar att få det helt klart. Det var otroligt skönt när allt var färdigt och vi fick flytta in, berättar Niclas.

Husmodell Strycksele 151

Familjen Burström utgick från denna husmodell när de skräddarsydde sitt fritidshus.